Υποστήριξη εξ ’αποστάσεως εκπαίδευσης μαθητών

coronavirus-4904410_1920 (1)
#NUPSupportAgainstCV19

[ Αρχική Σελίδα ] – [ Εγκατάσταση Anydesk ] – [ Χρήση Microsoft Teams ] – [ Χρήση Zoom ]

Η πανδημία του κορωνοϊού οδηγεί τα σχολεία της Κύπρου στο σύστημα της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης. Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, χαιρετίζει την έναρξη της διαδικασίας τηλεκπαίδευσης μαθητών. Η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση είναι μια απαιτητική διαδικασία η οποία όμως, δεδομένου ότι εφαρμόζεται σωστά, αποδίδει τα μέγιστα. Πρόκειται για μία δυναμική διαδικασία η οποία προσεγγίζει τους μαθησιακούς στόχους του κάθε μαθήματος με σύγχρονες μεθόδους. Η συμμετοχή των μαθητών είναι συνεχής και τα μαθήματα προσαρμόζονται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να διασφαλίζεται η αλληλεπίδραση εκπαιδευτή-εκπαιδευόμενου σε κάθε επίπεδο.

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, έχοντας την εμπειρία από πολλά προγράμματα σπουδών που λειτουργούν παράλληλα με τη συμβατική τους μορφή,  και ως εξ ’αποστάσεως, περήφανα φέρει την εμπειρία να βοηθήσει στην ομαλή λειτουργία της διαδικασίας τηλεκπαίδευσης μαθητών. Το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου και το εργαστήριο Intelligent Systems δημιούργησαν αυτή την ιστοσελίδα για υποστήριξη μαθητών και καθηγητών.

H ιστοσελίδα ευελπιστεί να λειτουργήσει ως απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη των συμμετεχόντων.  

Ομάδα καθηγητών του Τμήματος, σε συνεργασία με υποψήφιους διδάκτορες και προπτυχιακούς φοιτητές, προτίθενται να προσφέρουν απομακρυσμένη βοήθεια σε μαθητές και καθηγητές της Πάφου που αντιμετωπίζουν τεχνικές δυσκολίες σύνδεσης και αλληλεπίδρασης με την πλατφόρμα.

Ως Πανεπιστήμιο, αναλογιζόμαστε ότι η μετάβαση στην εξ ‘αποστάσεως εκπαίδευση χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία, αναπόφευκτα συνοδεύεται από τεχνικά προβλήματα, δυσκολίες υιοθέτησης και δυσπιστία.  Η προσπάθεια όμως, με την κατάλληλη υποστήριξη, ευελπιστούμε ότι θα έχει μόνο θετικά αποτελέσματα για τους μαθητές.  


Για δημιουργία λογαριασμού στο Office 365 πατήστε εδώ!


Αίτημα για τεχνική υποστήριξη

Για δωρεάν απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη, η ομάδα μας χρησιμοποίει την εφαρμογή AnyDesk. Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με την εφαρμογή, ακολουθείστε αυτό τον οδηγό.