Υποστήριξη εξ ’αποστάσεως εκπαίδευσης μαθητών

coronavirus-4904410_1920 (1)
#NUPSupportAgainstCV19


[ Αρχική Σελίδα ] – [ Εγκατάσταση Anydesk ] – [ Χρήση Microsoft Teams ] – [ Χρήση Zoom ]

Οδηγίες για εγκατάσταση του Zoom

Για δωρεάν απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη, η ομάδα μας χρησιμοποίει την εφαρμογή AnyDesk. Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με την εφαρμογή, ακολουθείστε αυτό τον οδηγό.

Εγγραφή

Για να ξεκινήσετε, απλώς πηγαίνετε στο http://zoom.us και κάντε κλικ στο button Εγγραφή.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην φόρμα που εμφανίζεται.

Εγγραφή (συνέχεια)

Στην συνέχεια θα σας έρθει μήνυμα επιβεβαίωσης εγγραφής στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, το οποίο θα σας παραπέμψει στην σελίδα να συμπληρώσετε περισσότερα στοιχεία για τον λογαριασμό σας.

Μπορείτε να καλέσετε άτομα να συμμετέχουν στην συνάντηση ή να αγνοήσετε το βήμα πατώντας ‘Skip this step’ για να ξεκινήσει μια δοκιμαστική συνάντηση.

Εγκατάσταση στον υπολογιστή σας

Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας πατήστε download & run Zoom.

Έναρξη Εφαρμογής

Αφού ξεκινήσετε την εφαρμογή, έχετε δύο επιλογές.

 1. Join a meeting – Να συμμετάσχετε σε μια συνάντηση.
 2. Sing in – Να ξεκινήσετε μια δική σας συνάντηση.

Συμμετοχή σε συνάντηση/ Join a meeting

Ανοίξτε την εφαρμογή Zoom και επιλέξτε Join a meeting.

Θα πρέπει να εισάγετε στο πρώτο πεδίο τον κωδικό της συνάντησης (meeting ID or personal link name) το οποίο θα σας έχει δοθεί από τον δημιουργό της συνάντησης και το όνομα σας στο δεύτερο πεδίο. Πατήστε Join για να μπείτε στην συνάντηση

Δημιουργία συνάντησης / Sing in

Ανοίξτε την εφαρμογή Zoom και επιλέξτε Sing in. Εισάγετε τα στοιχεία (email και password) σας για να συνδεθείτε και πατήστε Sing in.

Κεντρική Οθόνη (επιλογές)

Κάντε κλικ στο New Meeting για να ξεκινήσετε μια συνάντηση.

Κάντε κλικ στην οθόνη Share Screen Share για να ξεκινήσετε μια συνάντηση, ενώ μοιράζεστε την επιφάνεια εργασίας ή την εφαρμογή.

Κάντε κλικ στο Schedule για να ρυθμίσετε μια μελλοντική συνάντηση. Κάντε κλικ στην επιλογή Join για να συμμετάσχετε σε μια συνάντηση που έχει ήδη ξεκινήσει.

Meeting (επιλογές)

 • Start: Επιλέγοντας Start θα ξεκινήσει η προγραμματισμένη συνάντηση που έχετε καταχωρίσει στις επερχόμενες συναντήσεις σας.
 • Edit: Μπορείτε να επεξεργαστείτε ή να ενημερώσετε την προγραμματισμένη συνάντησή σας.
 • Delete: Η επιλογή διαγραφής θα διαγράψει μόνιμα την προγραμματισμένη συνάντησή σας.
 • Copy Invitation: Εδώ μπορείτε να αντιγράψετε τη διεύθυνση URL των προγραμματισμένων συναντήσεων και να επικολλήσετε με το χέρι σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, IM, SMS και τα λοιπά

Σημείωση: Εάν δεν βλέπετε την προγραμματισμένη συνάντησή σας, κάντε κλικ στην καρτέλα ανανέωσης στην επάνω αριστερή γωνία και ενημερώστε / ανανεώστε τη λίστα συσκέψεων.  Επιπλέον, φροντίστε να προγραμματίσετε αρκετό χρόνο για τη συνάντησή σας. Οι συναντήσεις  θα λήξουν, όπως έχει προγραμματιστεί.

Τι μπορώ να κάνω σε μια συνάντηση;

Όταν βρίσκεστε σε μια συνάντηση, μπορείτε να εκτελέσετε τις ακόλουθες ενέργειες από τη γραμμή μενού που βρίσκεται στο κάτω μέρος του παραθύρου της συνάντησης (μετακινήστε το ποντίκι σας για να εμφανιστούν) από αριστερά προς τα δεξιά.

 • Mute/Unmute: Σίγαση ή επαναφορά μικροφώνου.
 • Start Video/Stop Video: Διακοπή / έναρξη βίντεο
 • Invite: Προσκαλέστε άτομα να συμμετάσχουν στην συνάντηση είτε επιλέγοντας άτομα από τις επαφές σας (Contacts) είτε καλώντας τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Email).
 • Manage Participants: Να δείτε τους συμμετέχοντες
 • Share Screen: Να μοιραστείτε την οθόνη σας στην συνομιλία. Οι συνομιλητές σας θα μπορούν να δουν  την επιφάνειας εργασίας σας.
 • Chat: Να συνομιλήσετε μέσω μηνυμάτων με τους συμμετέχοντες
 • Record: Να ξεκινήσετε εγγραφή της συνάντησης.
 • End meeting: Να τερματίστε τη συνάντηση βίντεο